Frem med brætspillet: Sådan får du børnene væk fra skærmen

Børn sidder foran skærmen mange timer om dagen. De spiller på deres Ipad, telefon eller på computeren, og som forældre kan det være et frustrerende syn, da det kan være svært at konkurrere med skærmen.

Dét findes der heldigvis et godt råd for, som nænsomt og hurtigt kan få børnene til at slippe skærmen og samle sig om spisebordet. Alt, du som forældre skal gøre, er at fylde slikskålen op, tænde stearinlysene og sætte et godt brætspil frem på bordet. Det vil sprede både glæde og skabe dejlige stunder, uanset om det er børnene, der spiller sammen, eller om det er hele familien, som samles om et godt børnespil.

Børnespil for de små

Er du på udkig efter et godt børnespil til de mindste børn, kan du gå på opdagelse på Legebyen.dk. Her er et stort udvalg af sjove, underholdende og lærerige børnespil til alle aldre.

Til de små børn kan det blandet andet være børnespillet Kragespillet, som også er et populært børnespil i børnehaven. Mange kender også det gode gamle Stratego, hvor en god strategi er vejen frem, hvis man vil være sejrherre. Stratego er er nu lavet i en Disney juniorudgave, så børn helt ned til 4 år kan være med til familiespillene ved spisebordet.

Børnespil for de store børn

De store børn har gerne brug for lidt mere udfordrende børnespil, hvor de kan prøve kræfter med at tænke både kreativt, lægge snedige planer samt afprøve deres paratviden. Her kan der nævnes gode børnespil som Ticket To Ride, Musikquizzen eller Cascadia. Det er børnespil, der uden problemer kan spilles igen og igen og stadig være underholdende, udfordrende og sjove for de store børn.

Når børnenes øjne er ved at blive lidt for firkantede af at stirre på skærmen, har du nu et godt våben, som tilmed vil skabe masser af grin i hele huset.

Spil for hele familien

Ønsker I som forældre at deltage i spillet med børnene, hvor I sammen kan have en hyggelig aften? Så findes der på Legebyen.dk et hav af forskellige spil for hele familien. Her kan I samles om bordet og få nærvær og kvalitetstid sammen som familie og skabe gode minder.

I kan for eksempel prøve kræfter med Partners, Alfabetordspil eller Tegn og Gæt. Det er familiespil, hvor mange forskellige aldersgrupper kan være med og dyste om kampen om familiens ære.