Bedre kommunikation – prøv et samtalespil

Der er mange måder at samles på. Noget af det mest hyggelige er at samle familien omkring et sjovt spil. Samtalespil er blevet et yderst populært spil – især hos familier med børn. Samtalespil kan man spille to og to, sammen med vennerne eller med hele familien! Grundlæggende handler samtalespil om at få startet nogle gode snakke ved hjælp af samtalekort.

Hvad er et samtalespil?

Samtalespil er kortspil, som er bygget op omkring snakke. Nogle gange handler samtalespil om at give hinanden udfordringer, andre gange handler det op at stille spørgsmål, quizze eller bare lære hinanden lidt bedre at kende. Samtalespil byder op til small talk, lynhistorier, murder mysteries og meget mere. De fleste spil er rimelig simple at forstå, så du behøver ikke læse en lang manual for at komme i gang. Samtalespil er også til alle aldersgrupper. Børn helt ned til 6-årsalderen har for eksempel også glæde af samtalespil.

Samtalespil for børn og unge

Samtalespil, som for eksempel SNAK for børn, er en god og anderledes måde at lege på. Med SNAK bliver der bragt samtaler på bordet, som kan styrke jeres familiehold. Samtalespil som SNAK kan for eksempel handle om venskab, familie eller ansvar, som man kan have lyst til at tale mere om. Samtalespil kan også bestå af quizspørgsmål eller små udfordringer, som man skal udføre i fællesskab. Samtalespillet kan også støtte små børn i deres kommunikation og lære dem at udtrykke sig selv. Samtalespil er også relevante for voksne og teens, som gerne vil have samtaler med lidt mere kød på.

Samtalespil styrker forhold

Skal hyggesnakken sættes i gang på et mere seriøst niveau? Hvis du gerne vil styrke dit forhold til en ven, partner eller et familiemedlem, kan et ungdomsspil blive et fundament for den gode samtale. Det kan være, at der er nogle emner, som I synes er svære at tale om, eller måske kan det være samtaler, som er udfordrende at starte på egen hånd. Samtalespil kan både fungere som underholdning, men det kan også fungere som et redskab til at styrke ens forhold og lære, hvordan man kommunikere med hinanden på en anden måde. Derfor kan det være en god idé at have et samtalespil i dit parforhold eller i din familie, så I kan have nogle gode snakke. Men det hele behøver ikke være så seriøst. Selvfølgelig findes der samtalespil, som udelukkende handler om at fortælle historier og få et godt grin. Find dem alle hos Legebyen.dk.